Кекс Краси

Кекс Краси
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Нежен кекс с име на жена - удоволствието е гарантирано"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на филийки. Поръсват се с една лъжица канела и две супени лъжици захар.

В подходящ съд се карамелизират 3 супени лъжици захар, след което се прибавя кравето масло. Сместа се обърква и се прехвърля във форма за печене, предварително намазана и набрашнена. Отгоре се нареждат половината от нарязаните ябълки.

В друг съд се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се мазнината, нишестето, млякото със содата в него, брашното с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна гладка смес. Половината от нея се изсипва върху ябълките.

Нареждат се останалите филийки ябълки и отгоре останалото кексово тесто. Десертът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовият кекс може да се украси с пудра захар, кокосови стърготини, течен шоколад, начупени вафлени корички, портокалови корички и тн.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: