Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на филийки. Поръсват се с една лъжица канела и две супени лъжици захар.
В подходящ съд се карамелизират 3 супени лъжици захар, след което се прибавя кравето масло. Сместа се обърква и се прехвърля във форма за печене, предварително намазана и набрашнена. Отгоре се нареждат половината от нарязаните ябълки.
В друг съд се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се мазнината, нишестето, млякото със содата в него, брашното с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна гладка смес. Половината от нея се изсипва върху ябълките.
Нареждат се останалите филийки ябълки и отгоре останалото кексово тесто. Десертът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовият кекс може да се украси с пудра захар, кокосови стърготини, течен шоколад, начупени вафлени корички, портокалови корички и тн.