Начин на приготвяне
Пресейте брашното и към него прибавете прясното мляко, леко затоплено, и останалите продукти.
Замесете тесто, добавяйки още малко брашно върху набрашнен плот до получаване на гладко тесто. Срежете го на четири. От всяка част оформете топче. Покрийте ги с кърпа и ги оставете така, докато се приготви плънката.
За нея загрейте в дълбок тиган 3-4 с.л. олио и пуснете обелените предварително и нарязани на дребно гъби. След това добавете накълцан лука.
Пилешкото бутче го обезкостете и нарежете на кубчета, също и шунката. Прибавете ги към гъбите и запържете 3-4 минути. Овкусете с подправките, разбъркайте и отдръпнете от огъня.
Обелете домата, нарежете на кубчета и го добавете. Разбъркайте и оставете да поизстине.
Тогава рендосайте към сместа сиренето Ементал.
Разточете всяко топче тесто върху брашно, самото то също поръсено с брашно, за да не лепне по точилката, на тънка кора като за баница и широка около 30 см. Всяка разточена кора с помощта на точилката я завийте и я разстелете върху лист хартия или плат. Така ги пригответе четирите.
В тава застелете хартия за печене. Вземете една разточена кора и я поставете върху хартията в единия ъгъл на тавата. Сложете по средата от плънката толкова, че да има за 4-те бохчички по равно.
Съберете в ръка внимателно страничното тесто, свийте като набор, както чувалче, а след това пресучете веднъж и тогава отпуснете тестото да падне отгоре.
Работи се бързо, за да не залепва и да не се скъса. Разтеглете леко краищата към основата и после подпъхнете отдолу, така че да се получи бохча. Същото се повтаря, като всяка следваща кора се поставя в другия ъгъл и се оформя другата бохча.
Намажете ги с четка с разбит жълтък, смесен с лъжица прясно мляко.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15 минути.
Пекох на средно ниво във фурната с вентилация. Оставете ги в изключена фурна за 5 минути.
Бохчата с Кори за Баница е готова.