Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Бохча с Кори за Баница

Бохча с Кори за Баница

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бохча с Кори за Баница
Снимка: Даниела Русева
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И загърнете внимателно корите, за да не изпадне ароматната плънка"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • белтъци - 1 бр.
  • за плънката
  • гъби - 200 г
  • пресен лук - 5 стръка
  • пилешки бутчета - 200 г пушено
  • шунка - 100 г
  • ементал - 50 г /или кашкавал/
  • домати - 1 бр
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вегета - 1 - 2 щ.
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • чубрица - 1 - 2 щ.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • още
  • жълтъци - 1 бр /за намазване/
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и към него прибавете прясното мляко, леко затоплено, и останалите продукти.

Замесете тесто, добавяйки още малко брашно върху набрашнен плот до получаване на гладко тесто. Срежете го на четири. От всяка част оформете топче. Покрийте ги с кърпа и ги оставете така, докато се приготви плънката.

За нея загрейте в дълбок тиган 3-4 с.л. олио и пуснете обелените предварително и нарязани на дребно гъби. След това добавете накълцан лука.

Пилешкото бутче го обезкостете и нарежете на кубчета, също и шунката. Прибавете ги към гъбите и запържете 3-4 минути. Овкусете с подправките, разбъркайте и отдръпнете от огъня.

Обелете домата, нарежете на кубчета и го добавете. Разбъркайте и оставете да поизстине.

Тогава рендосайте към сместа сиренето Ементал.

Разточете всяко топче тесто върху брашно, самото то също поръсено с брашно, за да не лепне по точилката, на тънка кора като за баница и широка около 30 см. Всяка разточена кора с помощта на точилката я завийте и я разстелете върху лист хартия или плат. Така ги пригответе четирите.

В тава застелете хартия за печене. Вземете една разточена кора и я поставете върху хартията в единия ъгъл на тавата. Сложете по средата от плънката толкова, че да има за 4-те бохчички по равно.

Съберете в ръка внимателно страничното тесто, свийте като набор, както чувалче, а след това пресучете веднъж и тогава отпуснете тестото да падне отгоре.

Работи се бързо, за да не залепва и да не се скъса. Разтеглете леко краищата към основата и после подпъхнете отдолу, така че да се получи бохча. Същото се повтаря, като всяка следваща кора се поставя в другия ъгъл и се оформя другата бохча.

Намажете ги с четка с разбит жълтък, смесен с лъжица прясно мляко.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15 минути.

Пекох на средно ниво във фурната с вентилация. Оставете ги в изключена фурна за 5 минути.

Бохчата с Кори за Баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: