Жълт Ориз на Фурна

Жълт Ориз на Фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вегетарианско ястие или атрактивна гарнитура - изборът оставяме на вас"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • куркума - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се обелват, нарязват на ситно и слагат в тиган със сгорещена мазнина да се запържат.

Прибавя се куркумата, разбърква се, след което се прибавя измитият ориз.

След като се запържи оризът се прехвърля в тава, подправя се със сол и щипка червен пипер.

Доливат се три чаени чаши вода и се слага във фурната да се пече оризът на 200 градуса до готовност.

Жълтият Ориз на Фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: