Пилешка Шкембе Чорба

02/07/2018
"Разчупете малко кулинарната традиция и изненадайте всички с тази пилешка шкембе чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 459
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на малки късчета и задушаваме в олиото.

Слагаме и червения пипер, разбъркваме и оттегляме от котлона, за да не прегори.

Към сместа прибавяме моркова, брашното и наливаме вряла вода, като бъркаме непрекъснато, за да не стане брашното на бучки.

Наливаме прясното мляко и тенджерата връщаме на котлона.

След като заври, овкусяваме със солта и счуканите скилидки чесън.

Оставя се да покъкри около 15 минути.

При поднасяне по желание се поръсва с черния пипер.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар