Начин на приготвяне
Ако е пилешко месо го нарязваме на хапки, но ако са цели бутчета ги запържваме в тенджера за 2-3 минути в сгорещено олио.
Добавяме лука, чесъна, моркова, нарязани на ситно, и запържваме заедно с пилешкото. Към тях добавяме и виното.
Изчакваме 2-3 минути да се изпари виното и тогава добавяме доматите, червения пипер, картофите и чубрицата.
Овкусяваме със сол и черен пипер и заливаме с вода, колкото да се покрият продуктите.
Оставяме яхнията да къкри на тих огън около 25-30 минути докато картофите са готови.
Соса сгъстяваме, като добавяме царевичното нишесте, разтворено в студена вода.
Оставяме да къкри около минута и тогава добавяме нарязания магданоз.