Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Каетъ - Кебап от дребна риба

Каетъ - Кебап от дребна риба

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Каетъ - Кебап от дребна риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • лук
  • домати
  • чушки
  • сол
  • червен пипер
  • зехтин - за пържене
  • дребна риба - количество по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към продуктите не се посочват количества, защото всеки сам си определя. Ястието се приготвя в хартия за готвене.

Нарежете ситно зеленчуците, посолете ги и ги поръсете с червен пипер. Запържете ги в зехтин.

Сипете част от тази смес върху дебела хартия, отгоре сложете ред изчистена дребна риба, после пак зеленчуци и пак риба и така, докато се изчерпат съставките.

Завийте добре краищата на книгата като плик и го увийте в още един пласт хартия, намокрете я с вода и сложете кебапа в много гореща фурна. Оригиналната рецепта се приготвя, като сложите пакета в гореща пепел и над него покриете със силна жар.

Рибният кебап Каетъ трябва да е готов след 30 минути.

Преди поднасяне махнете външната книга и поднесете във вътрешния плик.

Източник: Деветстотинь деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: