Начин на приготвяне
В купа изсипвате млякото, добавяте содите и чакате 1-2 минути млякото да шупне. След това добавяте яйцето и на части от брашното. Трябва да се получи гъста каша.
Оставете тестото да почива 10-15 минути.
В малка касерола с поне два пръста загрято олио започвайте да пържите бухтите.
Помагайте си с две чаени лъжички, потапяни в чаша с вода, за да се отделя по-лесно тестото от лъжичката.
Не пържете на силен огън, а на среден, защото отвътре бухтите могат да бъдат сурови.
Сиропа направете от по-рано, за да може той почти да изстине. Вече поизстиналите бухти залейте със сиропа и ги поръсете с кокос.
Къпаните Бухти с кисело мляко са готови.
Коментари