Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени Картофи с Шунка и Топено Сирене

Пълнени Картофи с Шунка и Топено Сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пълнени Картофи с Шунка и Топено Сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Вкусни пълнени картофи с топено сирене, които направо се топят в устата..."

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. по - едри
  • шунка - 120 г
  • топено сирене - 200 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кисели краставички - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • майонеза - 50 г
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, подсушават се и се завиват поотделно в алуминиево фолио. Слагат се във предварително загрята на 200 градуса около 1 час, като времето за печене зависи от размера на картофите.

След това картофите се изваждат, отрязва им се капаче и се издълбават внимателно с лъжица.

Издълбаната част от картофите се прехвърля в купа, добавят се ситно нарязаните краставички и зелената чушка, нарязаните на кубчета шунка и топено сирене, майонезата, сол, черен пипер на вкус и всичко се разбърква.

С получената плънка се пълнят картофите, поръсват се с червения пипер, слагат се капачетата и се връщат във фурната за 20-25 минути.

Готовите пълнени картофки се изваждат, поднасят се върху канапе от свежа сезонна салата, поливат се с загрятото на тиган масло и наситнен магданоз.

Пълнените Картофи с Шунка и Топено Сирене са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: