Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Запечени пълнени картофи с гъби

Запечени пълнени картофи с гъби

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Запечени пълнени картофи с гъби1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-5

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр. големи
  • гъби - 200 гр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • кашкавал - 150 гр.
  • масло
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода, но внимавайте картофите трябва да останат леко твърди, а не да се разкашкат. Охлаждат се и се издълбават.

Гъбите се нарязват и се задушават с малко масло и лук. Прибавят се остатъците от издалбаните картофи, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер.

С получената смес се пълнят издълбаните картофи, отгоре се поръсват с настъргания кашкавал и на всеки картоф се поставя малка бучица масло.

Запичат се в умерена фурна.

Можете да декорирате със зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: