Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта докато побелеят. Добавяме към тази смес ликьора. Пресяваме брашното с бакпулвера и една щипка сол.
Прибавяме го към яйчената смес и разбъркваме добре. Накрая добавяме бадемите и разбъркваме докато се смесят с тестото.
Застиламе правоъгълна тава с кухненска хартия и разделяме сместа на две. Оформяме с ръце от полученото лепкаво тесто два фитила.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем за около 30 минути. След като малко поизстинат, но не напълно, нарязваме фитилите на еднакви филийки.
За целта ни трябва наистина остър нож. Връщаме кантучините във фурната за около 10 минути или докато леко покафенеят. Консумираме след като изстинат напълно.
Кантучините са двойно печени твърди, но много вкусни италиански бисквити. Според италианците тези сухарчета се консумират с десертно вино.
Традиционно се приготвят за Коледа, но проверено - може да се хапват по всяко време.
Тези бисквитки освен че са много вкусни, са също така и доста трайни, което ги прави много подходящи за дълъг път или пикник.
Кантучините с ликьор са готови.
Коментари
Разрешавам си да кача още една снимка към тези прекрасни кантучини, много ги харесвам и често ги правя, независимо дали са с бадеми, сухи плодове или с шоколад.
Благодаря! Поздрав!