Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени Пилешки Бутчета с Булгур на Фурна

Печени Пилешки Бутчета с Булгур на Фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Печени Пилешки Бутчета с Булгур на Фурна
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • бяло вино - 50мл
  • домати - 200 г от консерва
  • булгур - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се натриват със сол и черен пипер. Поставят се в намазана тава с олио или зехтин. Пекат се във фурната, включена на 180 градуса, за около 50 минути.

В тиган се запържват нарязаните на ситно чесън, лук и морков.

Чушките се режат на по-едро - на кубчета или на лентички. Запържват се за около 3-4 минути. Към тях се добавят доматите, виното и около 100 мл топла вода.

Соса се овкусява със черен пипер, розмарин и се посолява. Оставя се да поври около пет минути.

След това той се излива при бутчетата и те се пекат още 10-15 минути. Булгурът се сварява и се отцежда от водата.

След това той се задушава с маслото и 2-3 с.л. вода, посолява се на вкус и се добавя и черен пипер.

В чиния се оформя канапе от булгура, отгоре се изсипва част от соса, а отстрани се поставя по едно бутче. Украсява се с магданоз или стръкче розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: