Начин на приготвяне
Бутчетата се натриват със сол и черен пипер. Поставят се в намазана тава с олио или зехтин. Пекат се във фурната, включена на 180 градуса, за около 50 минути.
В тиган се запържват нарязаните на ситно чесън, лук и морков.
Чушките се режат на по-едро - на кубчета или на лентички. Запържват се за около 3-4 минути. Към тях се добавят доматите, виното и около 100 мл топла вода.
Соса се овкусява със черен пипер, розмарин и се посолява. Оставя се да поври около пет минути.
След това той се излива при бутчетата и те се пекат още 10-15 минути. Булгурът се сварява и се отцежда от водата.
След това той се задушава с маслото и 2-3 с.л. вода, посолява се на вкус и се добавя и черен пипер.
В чиния се оформя канапе от булгура, отгоре се изсипва част от соса, а отстрани се поставя по едно бутче. Украсява се с магданоз или стръкче розмарин.