Къри леща с кюфтенца

12/02/2013
"Много хора ще се съгласят, че лещата е най-вкусна с къри и поръсена с кюфтенца "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 097
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със скълцания ситно лук, яйцето и подправките. Оставете я за кратко да престои и оформете от нея малки топки, като леко ги овалвате в брашно.

След това ги изпържете до лек загар в малко сгорещена мазнина в тиган, колкото да си сменят цвета.

Загрейте олиото и запържете втората скълцана глава лук. Щом се запържи добавете къри на око и разбъркайте. Долейте гореща вода и добавете лещата. Щом поомекне, добавете и кюфтенцата.

Оставете всичко да се вари до готовност намесото и лещата. Водата не бива да е прекалено много, а накрая трябва да е почти извряла.

Объркайте с доматеното пюре, овкусете с още подправки и снемете ястието от котлона.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар