Начин на приготвяне
За топчетата настържете на най-ситното ренде 1/4 от моркова и половината глава кромид лук. Смесете с каймата, добавете измития ориз, белтъка, подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица.
Размесете каймата и оформете с влажни ръце на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно.
Сложете в тенджера 2 литра вода да заври. След като заври, сложете 1 чаена лъжица сол и 2-3 супени лъжици олио.
След като водата заври под ключ, добавете в нея нарязания на дребно останала половинка кромид лук, нарязаните на кубчета чушка и морков. Когато зеленчуците започнат да врят, пуснете в супата топчетата от кайма едно по едно.
След като супата заври и топчета започнат да плуват на повърхността, добавете и нарязаните на четвъртинки или филийки гъби печурки. Оставете да покъкри около 25-30 минути на слаб котлон.
В купа отсипете 1-2 черпака от бульона на супата, изчакайте да поизстине и в нея разбийте киселото мляко, брашното, жълтъка и наситнения чесън.
Добавете към къкрещата супа топчета при непрекъснато разбъркване. Оставете още няколко минути на котлона и след това поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Гъбената Супа Топче е много вкусна!