Бразилски Коледен Сладкиш

07/07/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаПомощник Готвач7915130
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пухкав крем маслото със захарта. Добавяме яйцата, а след това брашното, пресято с бакпулвера и ваниловата есенция (ванилията).

Сипваме тестото в форма за торта, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята на 170- 200 градуса фурна.

Разбъркваме сухите съставки за заливката и прибавяме амаретото и кафето. Набодваме добре с вилицата охладения сладкиш и заливаме.

Разбиваме сметаната заедно със захарта на сняг. Гарнираме с нея сладкиша и поръсете с канела. Оставяме сладкиша да престои поне един ден в хладилника преди да го сервираме.

Обичам на Коледа да ми мирише на канела, става една уютна и празнична атмосфера.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар