Задушени Гъби с Бяло Вино

07/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7664873080
"Каквото се задушава с бяло вино, трябва да се консумира с бяло вино - така твърдят майсторите и ние не спорим "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте скилидките чесън и ги запържете на слаб огън в зехтина. Когато пуснат аромат сложете гъбите, почистени и нарязани на едро. Овкусете със сол и черен пипер, по желание и сушен магданоз.

Гответе 10 минути под капак при разбъркване от време на време. Огъня увеличете до умерен. Гъбите ще пуснат течност, която ще се редуцира лека полека, но не я чакайте да се изпарява напълно.

Налейте виното и захлупете отново да се задуши всичко за 6-7 минути.

Махнете капака и изчакайте сосчето да се редуцира почти наполовина Трябва да остане малко от него, защото то става невероятно вкусно и се топва с хлебче.

Готовите гъби поръсете със свеж магданоз и поднесете с топъл, мек хляб и чаша хубаво вино.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар