Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинска пържола с аржентинско Чимичури и мини крокети

Свинска пържола с аржентинско Чимичури и мини крокети

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Свинска пържола с аржентинско Чимичури и мини крокети4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Безспорно прочутият сос Чимичури е много по-вкусен, когато е в компанията на сочни пържоли и картофени крокети"

Необходими Продукти

  • Сос чимичури
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка наситнен
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • люти чушки - 2 бр. или 1 с.л. люто чили
  • риган - 3/4 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л. на люспи
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • пържоли
  • свински пържоли - 4 бр. от врат
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л. едра за поръска
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • италиански подправки - 2 ч.л.
  • чесън - 2 ч.л. сух
  • кориандър - 1 ч.л.
  • МИНИ КРОКЕТИ НА ФУРНА
  • картофи - 700 г
  • сирене - 80 г твърдо (настъргано)
  • зелен лук - около 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с приготвянето на крокетите, защото за тях трябва малко повече време.

Мини крокети:

Картофите се сваряват до готовност. Заливат се със студена вода и се обелват. Настъргват се на едро ренде.

Добавя се настърганото сирене, ползвала съм сирене Чедър, наситнен зелен лук, сол и прясно смлян черен пипер. Сместа се разбърква, докато стане хомогенна.

Загребва се с лъжица и между дланите се оформя малък крокет. Подреждат се в плоска тава покрита с хартия за печене. Отгоре всеки крокет се залива с тънка струйка зехтин. Пече се на 220 градуса за около 15 мин. или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят настрана.

Сос Чимичури:

Лютите чушки трябва да са наистина люти, иначе се загубва чарът на този вид сос. За целта използвах 1 бр. много люто червено чили, като преди това се отстраняват семките.

В купа се изсипва зехтинът и се добавя силно наситнен магданоз, пресованите скилиди чесън, силно наситнените люти чушки, посипва се с риган, сол на люспи, прясно смлян черен пипер, кориандър и лимонов сок.

Лимоновият сок може да варира според вкусовите ни усещания. Разбърква се и се оставя в хладилник, за да се смесят ароматите, докато се приготвят пържолите.

Пържолите се намазват със зехтин и от двете страни, оставят се настрана. В купа се смесват всички подправки, разбъркват се и с ръце се втриват в месото. Оставят се настрана, докато загрее грил-тиганът. След това се поставят и се готвят за около 2 мин. на страна.

Изваждат се, оставят се за 5 минути да отпочинат и и при поднасяне се заливат с 1 с. л. сос.

Свинската пържола с аржентинско Чимичури и мини крокети е готова.

Източник: Natasha`s Kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: