Пиле с фиде и ориз по арабски

08/07/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4548912845
"Щипка куркума, малко фиде и няма да познаете класическото пиле с ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 022
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на дребно, а пилешкото месо на жулиенчета.

Загрейте маслото в тенджера на котлона на умерена температура. Запържете за около 5 мин. фидето, докато стане златисто. Добавете ориза и пържете като разбърквате докато стане стъклен. Добавете бульона и оставете ориза да ври, докато поеме бульона.

Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 2 мин.

Добавете пилешките жулиени. Пържете около 10 мин. и добавете куркумата, черния пипер и солта. Разбъркайте и пържете още около 15 мин. като разбърквате периодично.

При готовност на ориза, отстранете от котлона и похлупете с капак и оставете да се задуши за около 10 мин.

Сервирайте ястието като направите от ориза гнездо и сипете от пилето в него.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар