Пиле с ориз по китайски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6792k3
Пиле с ориз по китайски
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"По-вкусно от китайски ресторант - вижте как да смаете гостите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • ориз - 200 г
  • пилешки гърди - 220 г
  • замразени зеленчуци - 200 г фикс
  • соев сос - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо оризът се сварява в 2 ч.ч. вода.

Яйцата се изпържват в тиган с олио, като преди това са разбъркани с вилица.

След това в друг тиган с олио се изпържват пилешките гърди, нарязани на ивици.

Добавя се свареният и отцеден ориз.

Прибавят се замразените зеленчуци, соевият сос и накрая - изпържените яйца.

Пърженият ориз се разбърква хубаво и се поднася, поръсено с магданоз или нарязан на ситно пресен лук.

Пилето с ориз по китайски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Оризът ми се получи кашест, но беше определено много вкусно.
26.05.2018 17:21