Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз по селски

Пиле с ориз по селски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пиле с ориз по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не, не ви се струва само на вас - наистина всички ястия, приготвени по селски, са много вкусни"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - =5 бр.
  • олио - 4 с.л. или по преценка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го задушете в мазнината и малко вода.

Прибавете ситно нарязания лук, посолете на вкус, налейте още малко вода и варете на умерен огън.

Когато пилето се сготви, прибавете предварително накиснатия във вода (няколко часа) и набъбнал ориза и обелените и едро нарязани домати.

Долейте около 4 ч.ч. гореща вода и варете, докато оризът набъбне.

Преди поднасяне поръсете селската манджа със ситно нарязан магданоз.

Да ви е вкусно с моето пиле с ориз по селски.

По желание може да гарнирате пилето с ориз с маслини и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Пилето по селски стана добре, простичко и лесно ястие!
23.02.2023 22:32