Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на дребно, а пилешкото месо на жулиенчета.
Загрейте маслото в тенджера на котлона на умерена температура. Запържете за около 5 мин. фидето, докато стане златисто. Добавете ориза и пържете като разбърквате докато стане стъклен. Добавете бульона и оставете ориза да ври, докато поеме бульона.
Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 2 мин.
Добавете пилешките жулиени. Пържете около 10 мин. и добавете куркумата, черния пипер и солта. Разбъркайте и пържете още около 15 мин. като разбърквате периодично.
При готовност на ориза, отстранете от котлона и похлупете с капак и оставете да се задуши за около 10 мин.
Сервирайте пилафа, като направите от ориза гнездо и сипете от пилето в него.
Пилето с фиде и ориз по арабски е много вкусно!