Начин на приготвяне
Нарязваме 1/2 глава лук на ситно. В съд заедно с каймата смесваме с нарязания лук, яйцето, галетата и подправките.
Правим си кюфтета, които овалваме в брашно. Нарязваме и на ситно чушките и заедно с останалия лук задушаваме под капак на тих огън, като добавяме и 1-2 с.л вода.
Към тях прибавяме и настърганите домати и оставяме за кратко така.
След това наливаме 2 ч.ч топла вода и след като заври слагаме кубчето бульон и кюфтетата.
Прехвърляме в тавичка и поставяме във фурната да се пече за около 20 минути.
Поднасяме яхнията поръсена със ситно нарязан магданоз.
Кюфтетата яхния с чушки и домати на фурна е много вкусна!