Булгур с кашу и зехтин

07/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7664873080
"Модерно, здравословно и гарантирано вкусно предястие с булгур за ценителите на добрата храна "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете на силен огън съд с две чаени чаши вода. Щом водата заври отстранете от огъня и сипете 1 ч.ч. булгур.

Захлупете съда с капак и оставете да престои 20 -25 минутки, за да набъбне булгурът и да поеме водата. Ако след това време видите, че има още течност, отцедете и оставете да изстине напълно.

Загрейте тиган със зехтина на умерен огън. Сложете кашуто с малко сол и бъркайте докато започне да добива златист загар.

Веднага сипете булгура и продължете бъркането още около минутка. Внимавайте, защото понякога изпукват зрънцата и ако лицето ви е твърде близо до тигана, може да ви изгори.

Отстранете от огъня, подправете със сушен магданоз и оставете да се охлади всичко.

Нарежете доматите на шайби, поръсете с малко сол и подредете в чинии (около 3-4 шайби на порция). Върху всеки резен домат слагайте от сместта с булгур и кашу. Отгоре поръсете с още магданоз и поднесете като предястие.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар