Начин на приготвяне
Поставете на силен огън съд с две чаени чаши вода. Щом водата заври отстранете от огъня и сипете 1 ч.ч. булгур.
Захлупете съда с капак и оставете да престои 20 -25 минутки, за да набъбне булгурът и да поеме водата. Ако след това време видите, че има още течност, отцедете и оставете да изстине напълно.
Загрейте тиган със зехтина на умерен огън. Сложете кашуто с малко сол и бъркайте докато започне да добива златист загар.
Веднага сипете булгура и продължете бъркането още около минутка. Внимавайте, защото понякога изпукват зрънцата и ако лицето ви е твърде близо до тигана, може да ви изгори.
Отстранете от огъня, подправете със сушен магданоз и оставете да се охлади всичко.
Нарежете доматите на шайби, поръсете с малко сол и подредете в чинии (около 3-4 шайби на порция). Върху всеки резен домат слагайте от сместта с булгур и кашу. Отгоре поръсете с още магданоз и поднесете като предястие.
Добър апетит!