Начин на приготвяне
Измийте и подсушете смокините върху домакинкса хартия.
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Маслото е добре да е размекнато. Разбийте с миксер маслото със захарта.
Започнете да прибавяте едно по едно яйцата, като след всяко рабърквате. Добавете към сместа прясното мляко.
Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги на няколко пъти. Нарежете смокините на две половинки.
Застелете форма (26 см) с хартия за печене и леко намаслете. Поръсете на дъното кафявата захар и смлените орехи.
Наредете смокините и изсипете кексовата смес върху тях.
Печете плодовия сладкиш на долен реотан с вентилатор на 160 градуса за 30-40 минути до суха клечка.
След изпичане обърнете сладкиша и оставете да се охлади.
Смокиновият сладкиш с орехи е готов.
Коментари