Смокинов сладкиш с орехи

Смокинов сладкиш с орехи
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Страхотен плодов сладкиш, който да поднесете с чаша ароматно кафенце"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 10 г
  • смокини - 10 - 15 бр.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете смокините върху домакинкса хартия.

Всички продукти трябва да са със стайна температура. Маслото е добре да е размекнато. Разбийте с миксер маслото със захарта.

Започнете да прибавяте едно по едно яйцата, като след всяко рабърквате. Добавете към сместа прясното мляко.

Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги на няколко пъти. Нарежете смокините на две половинки.

Застелете форма (26 см) с хартия за печене и леко намаслете. Поръсете на дъното кафявата захар и смлените орехи.

Наредете смокините и изсипете кексовата смес върху тях.

Печете плодовия сладкиш на долен реотан с вентилатор на 160 градуса за 30-40 минути до суха клечка.

След изпичане обърнете сладкиша и оставете да се охлади.

Смокиновият сладкиш с орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Добре изглежда.
07.07.2018 18:42
1
1
Покажи всички подкоментари