Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в 50 мл ром за 20 мин. Докато те омекнат, в купа сипете захарта и добавете яйцата.
Разбийте с миксер до гладък и пухкав крем. Добавете сиренето, разбивайки все така с миксер, но този път на най-ниската степен.
В купа размесете брашното, щипка сол и половин пакетче бакпулвер.
На порции прибавете сухата смес в яйчения крем. Сложете стафидите. Хомогенизирайте добре.
Застелете тавичка 24 см с хартия за печене. На дъното и излейте разтопеното краве масло.
Наредете смокините по ваш вкус и поръсете с кафявата захар. Изсипете кексовата смес. Подравнете.
Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 45 мин.
Извадете готовия сладкиш от фурната и веднага обърнете на решетка. Отстранете хартията.
Нарежете обърнатия смокинов сладкиш след пълното му охлаждане.
Да ви е сладко!