Обърнат смокинов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Обърнат смокинов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Притаявате дъх, обръщате сладкиша и после сърце не ви дава да развалите хубавия сладки, като го нарежете"

Необходими Продукти

  • смокини - 500 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • крема сирене - 200 г сирене тип ''филаделфия''
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1/2 от пакетче
  • кафява захар - 50 г
  • ром - 50 мл
  • стафиди - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в 50 мл ром за 20 мин. Докато те омекнат, в купа сипете захарта и добавете яйцата.

Разбийте с миксер до гладък и пухкав крем. Добавете сиренето, разбивайки все така с миксер, но този път на най-ниската степен.

В купа размесете брашното, щипка сол и половин пакетче бакпулвер.

На порции прибавете сухата смес в яйчения крем. Сложете стафидите. Хомогенизирайте добре.

Застелете тавичка 24 см с хартия за печене. На дъното и излейте разтопеното краве масло.

Наредете смокините по ваш вкус и поръсете с кафявата захар. Изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 45 мин.

Извадете готовия сладкиш от фурната и веднага обърнете на решетка. Отстранете хартията.

Нарежете обърнатия смокинов сладкиш след пълното му охлаждане.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: