Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с кафява захар и ванилия. Разбърква се с телена бъркалка да се поразтопи захарта.
Добавя се олио, прясно мляко и накрая сипваме на два пъти брашно от елда с бакпулвера. Разбърква се на гъста каша.
В тавичка с диаметър 24 см върху хартия за печене сипваме кашата и с гърба на лъжицата се заравнява.
Измити смокини се нарязват на кръгчета, нареждаме върху тестото и поръсваме със начукани лешници.
Печем сладкиша със смокини в загрята фурна 180°C около 30 минути, като след 20 минута се проверява с клечка да няма тесто и се пече до готовност.
Изваждаме да се охлади, поставяме в чиния и нарязваме смокиновия сладкиш без брашно като торта на парчета.
Хапваме с чиста съвет сладкиш без брашно - вкусен и здравословен!
Да ви е сладко!
Сладкишът е леко ронлив, но това е, защото липсва брашно с глутен!