Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Смокинов сладкиш без брашно

Смокинов сладкиш без брашно

Смокинов сладкиш без брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • брашно от елда - 180 - 200 г
  • смокини - 3 - 4 бр. едри
  • лешници - 1 с.л.начукани на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с кафява захар и ванилия. Разбърква се с телена бъркалка да се поразтопи захарта.

Добавя се олио, прясно мляко и накрая сипваме на два пъти брашно от елда с бакпулвера. Разбърква се на гъста каша.

В тавичка с диаметър 24 см върху хартия за печене сипваме кашата и с гърба на лъжицата се заравнява.

Измити смокини се нарязват на кръгчета, нареждаме върху тестото и поръсваме със начукани лешници.

Печем сладкиша със смокини в загрята фурна 180°C около 30 минути, като след 20 минута се проверява с клечка да няма тесто и се пече до готовност.

Изваждаме да се охлади, поставяме в чиния и нарязваме смокиновия сладкиш без брашно като торта на парчета.

Хапваме с чиста съвет сладкиш без брашно - вкусен и здравословен!

Да ви е сладко!

Сладкишът е леко ронлив, но това е, защото липсва брашно с глутен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: