Супа в хлебче

17/02/2013
Димо
отДимоНовак
"Една великолепна кулинарна идея, която заслужава признание, а какво по-голямо признание от това да присъства на всяка трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 436
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • колбас - 1 - 2 наденици или друг вид
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • прясно мляко - 100 мл горещо
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 2 щипки, млян
  • яйца - 4 сварени
  • хляб - 4 големи питки - хлебчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете ситно скълцания лук или праз. Добавете нарязаната на колелца наденица. Разбъркайте за няколко минути и долейте гореща вода. Разтворете бульона и оставете да ври 20 минути.

През това време издълбайте хлебчетата и запържете отделно получените трохи (не цялото количество, а на око). Към края на варенето добавете прясното мляко и подправки.

Малка част запържени трохи разпределете във всяко хлебче. Долейте от леко охладената супа и гарнирайте с нарязани на четвъртинки яйца. Поднесете супата в хлебче веднага.
подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

кулинар
кулинар
02.08.2013 13:09
Супер, ама ако може без кубчета бульони...
0
0
От мене
От мене
19.04.2013 12:28
Бате, ти не си нормален. Аман от коне с капаци! Бегай си яж боба и си мълчи!
1
0
Боян
Боян
21.03.2013 15:01
Бе каква наденица, това не го яжте. Всички наденици смърдят. И ще запържваме трохи, кой запържва трохи, вие нормални ли сте.... Не само, че не ми харесва, предлагам да не се консумира.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв