Начин на приготвяне
Маята заедно със захарта се слага в затопленото прясно мляко. Прибавят се 3 супени лъжици брашно и сместа се оставя на страни, за да шупне.
Брашното се пресява, прибавя му се сол и шупналата мая, след което се замесва средно твърдо и гладко тесто. Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса.
През това време в купа се счуква чесънът, босилекът и сушените домати се нарязват на дребно и се слагат заедно с омекналото тесто при чесъна.
Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва със сместа от масло и аромати. Нарязва се на ленти, а после и на еднакви квадрати.
Квадратите се нареждат един върху друг, след което се подреждат в продълговата форма за печене (предварително намаслена или покрита с хартия за печене).
Хлебчето се оставя да втаса за още около 20 минути. Формата се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.
След около 10 минути температурата се намалява на 180 градуса и слоестото хлебче се пече така още 20-25 минути.