Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Слоесто хлебче с чесън

Слоесто хлебче с чесън

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Слоесто хлебче с чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 2 стръкчета пресен
  • сушени домати - 4 бр.
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта се слага в затопленото прясно мляко. Прибавят се 3 супени лъжици брашно и сместа се оставя на страни, за да шупне.

Брашното се пресява, прибавя му се сол и шупналата мая, след което се замесва средно твърдо и гладко тесто. Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса.

През това време в купа се счуква чесънът, босилекът и сушените домати се нарязват на дребно и се слагат заедно с омекналото тесто при чесъна.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва със сместа от масло и аромати. Нарязва се на ленти, а после и на еднакви квадрати.

Квадратите се нареждат един върху друг, след което се подреждат в продълговата форма за печене (предварително намаслена или покрита с хартия за печене).

Хлебчето се оставя да втаса за още около 20 минути. Формата се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.

След около 10 минути температурата се намалява на 180 градуса и слоестото хлебче се пече така още 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: