Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Работи се с миксер.
Сухите плодове се нарязват на дребно. В купа се смесва хладкото кафе, яйцето, млякото и ванилията. Разбъркват се с телена бъркалка.
В купата на миксера се разбърква брашното, бакпулвера, содата, солта и всички сухи подправки. Постепенно се добавя течната смес и се разбива на средна скорост на миксера.
Прибавят се и сушените плодове, и отново се разбърква на слаба степен, докато се оформи грубо тесто, което е силно лепкаво, но повече брашно не се добавя от указаното в рецептата.
Тестото се изважда върху силно набрашнен плот, като се покрива и отгоре. Дели се на две равни части и всяка се оформя на руло с дължина около 20-25 см и ширина около 5-7 см. с помощта на шайбър. Готовите рула се поставят в тавата с разстояние помежду им около 7-10 см.
Пече се на 170 градуса за около 35 мин.
Изваждат се от фурната, оставят се да се охладят за 10 мин. и се изваждат върху решетка.
След като са охладени достатъчно се разрязват в диагонал на филийки с назъбен нож, около 1 см дебелина до 1.5 см.
Готовите разрязани парчета се поставят легнали в тавата и отново се вкарват във фурната на 170 градуса за около 5-7 мин. След това време се изваждат и бързо се обръщат на обратната страна и отново се запичат за същото време, трябва да се превърнат в хрупкави сухари и да имат дребни шупли.
Готовите охладени напълно кантучини се съхраняват с затворен буркан. Имат дълъг срок на годност. Сухите плодове са напълно по избор, могат да се ползват всякакви дребни сухи плодове.
Италианските кантучини със сухи плодове са много вкусни!