Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Кантучини»Италиански кантучини със сухи плодове

Италиански кантучини със сухи плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Италиански кантучини със сухи плодове
Снимка: marcheva14
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"Ароматни кантучини, които може да съхранявате в буркани"

Необходими Продукти

  • череши - 50 г сушени
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • брашно - 260 г бяло
  • захар - 200 г кристална
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • еспресо - 60 мл силно кафе
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. L
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Работи се с миксер.

Сухите плодове се нарязват на дребно. В купа се смесва хладкото кафе, яйцето, млякото и ванилията. Разбъркват се с телена бъркалка.

В купата на миксера се разбърква брашното, бакпулвера, содата, солта и всички сухи подправки. Постепенно се добавя течната смес и се разбива на средна скорост на миксера.

Прибавят се и сушените плодове, и отново се разбърква на слаба степен, докато се оформи грубо тесто, което е силно лепкаво, но повече брашно не се добавя от указаното в рецептата.

Тестото се изважда върху силно набрашнен плот, като се покрива и отгоре. Дели се на две равни части и всяка се оформя на руло с дължина около 20-25 см и ширина около 5-7 см. с помощта на шайбър. Готовите рула се поставят в тавата с разстояние помежду им около 7-10 см.

Пече се на 170 градуса за около 35 мин.

Изваждат се от фурната, оставят се да се охладят за 10 мин. и се изваждат върху решетка.

След като са охладени достатъчно се разрязват в диагонал на филийки с назъбен нож, около 1 см дебелина до 1.5 см.

Готовите разрязани парчета се поставят легнали в тавата и отново се вкарват във фурната на 170 градуса за около 5-7 мин. След това време се изваждат и бързо се обръщат на обратната страна и отново се запичат за същото време, трябва да се превърнат в хрупкави сухари и да имат дребни шупли.

Готовите охладени напълно кантучини се съхраняват с затворен буркан. Имат дълъг срок на годност. Сухите плодове са напълно по избор, могат да се ползват всякакви дребни сухи плодове.

Италианските кантучини със сухи плодове са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: