Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Италиански чийзкейк с Маскарпоне и плодове

Италиански чийзкейк с Маскарпоне и плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Италиански чийзкейк с Маскарпоне и плодове
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Вече знаете, че плодовият чийзкейк с маскарпоне ще бъде вълнуващо преживяване за сетивата - типично в стила на италианската кухня"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г обикновени
  • масло - 100 г разтопено
  • плодове - 400 г замразени ( череши, вишни, ягоди), може и пресни
  • захар - 75 г кристал
  • сметана - 200 г животинска 40 - 45%
  • желатин - 18 г
  • ликьор - 50 мл Лимончело, може и да се замени
  • маскарпоне - 500 г
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават в блендер, докато станат на трохи. Изсипват се в купа и се заливат с разтопеното масло - 100 г, и се разбърква, докато станат на пясък.

Изсипват се в тортена форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. Притискат се и се поставят в хладилник за около 30 мин.

Замразените плодове се поставят в тенджерка със 75 г захар на огън на слаба степен, докато се разтопи захарта. Добавя се ликьорът.

Желатинът се накисва в 5-6 с.л. вода, за да набъбне, а след това се изсипва при топлите плодове, сваля се от огъня и се разбърква, докато се разтопи. Не трябва да завира сместа. Оставя се да се охлади.

Сметаната се разбива на сняг.

Маскарпонето и крема сиренето се разбъркват с миксер на слаба степен и се добавя захарта и сметаната. Прибавят се и 2/3 от плодовете и леко са разбърква до хомогенна смес.

Изсипва се в тортената форма, заглажда се и отгоре се изсипват и другата част от плодовете по средата на тортата.

Държи се в хладилник минимум 3 часа.

При поднасяне чийзкейкът леко се поръсва с пудра захар по желание.

Италианският чийзкейк с Маскарпоне и плодове е страхотен!

Забележка: В тенджерката с плодовете има доста сок, но той бързо се стяга от желатина в хладилника.

Ползвах бисквити Petit- Beurre.

Ползвах микс от замразени вишни, череши и добавих пресни ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: