Начин на приготвяне
Смесете брашното заедно с ванилията, захарта, солта и бакпулвера в голяма купа.
Добавете към тях мекото масло и разбъркайте добре всички продукти до получаване на трохи.
Чукнете яйцата едно по едно и разбийте сместа с миксер на ниска степен.
Нарежете сушените плодове на дребни парченца и ги сипете в сместа.
Начукайте лешниците и ги добавете заедно с предварително накиснатите бадеми.
Омесете тестото и го разделете на равни части.
Оформете ги като багети и сложете в тава върху хартия за печене.
Печете ги за около 20 минути на 180°C.
Оставете ги да се охладят леко и ги разрежете по диагонал с остър нож.
Наредете ги с нарязаната част нагоре и ги сложете да се печат за още 10 минути.
Сложете кантучините в кутия и ги поднесете на празничната трапеза.
Празничните италиански кантучини са много вкусни.