Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Италиански кантучини със сушени плодове

Италиански кантучини със сушени плодове

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168110
Италиански кантучини със сушени плодове
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
07/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Слагаме чая да се вари, защото кантучините ни чакат на масата"

Необходими Продукти

  • сушени плодове - 35 г микс от френско грозде, стафиди и цитрусови корички
  • годжи бери - 20 г
  • сушена кайсия - 30 г без костилка
  • сушени кайсии - 35 г натурална
  • сушени сливи - 30 г без костилка
  • кралски фурми - 60 г Medjool
  • сироп от фурми - 2 - 3 с.л.
  • тиквено семе - 60 г сурово
  • лешници - 25 г, сурови
  • бадеми - 25 г , сурови
  • филирани бадеми - 20 г
  • брашно от спелта - 220 г
  • краве мляко - 390 г прясно
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • цейлонска канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сушените плодове на малки парченца.

Сложете ги в дълбока купа заедно със семената и ядките.

Разбъркайте добре и добавете брашното, содата и канелата.

Разтворете сиропа от фурми в млякото и го добавете към останалите продукти.

Тестото се получава като смес за палачинки - не е гъсто, като тесто за кекс.

Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин.

А използвах силиконова форма за терин и не съм ползвала хартия за печене, но ако вие използвате метална форма, е добре да сложите хартия за печене или да намажете с краве масло формичката преди да изсипете сместа.

Печете на средно ниво в загрята на 175 °C фурна за около 40 минути.

След това извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно.

Увийте в стреч фолио и сложете във фризера за 1 час, за да стегне.

След това разрежете на равни и тънки филийки.

Подредете филийките (кантучините) в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Аз използвах голямата тава на фурната и кантучините се събраха точно за изпичането им заедно, а не по отделно.

Печете домашните бишкоти на 160 °C за 25-30 минути.

Извадете тавата от фурната и оставете кантучините да изстинат напълно.

Прехвърлете в плътно затваряща се кутия или буркан италиански кантучини със сушени плодове.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: