Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния с картофи и наденица

Леща яхния с картофи и наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Леща яхния с картофи и наденица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Няма как да откриете по-вкусна селска яхния с наденица от тази, просто няма"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г, почистена и измита
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 3 - 4 броя
  • наденица - 2 броя
  • мазнина - 100 мл
  • джоджен - сух, на вкус
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л. равни
  • доматено пюре - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистената леща да се вари в достатъчно подсолена вода и джоджен. Щом поомекне, добавете обелените и нарязани на неголеми кубчета картофи.

Щом и те поомекнат, добавете почистените скилидки чесън. Отделно в сгорещената мазнина запържете накълцания ситно лук и моркови. Щом лукът се запържи, добавете нарязаната наденица. Бъркайте и запържете за около 5 минути.

Прибавете брашното и червеният пипер, бъркайте и запържете всичко за 1 минута. Снемете от котлона и добавете малко хладка вода, при непрекъснато бъркане.

Добавете тази смес към лещата на котлона. Отново бъркайте непрекъснато и сипете доматеното пюре. Намалете котлона и оставете да покъкри за 10 минути, като разбърквате периодично. Добавете сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
43
32
20
10
Дай твоята оценка: