Начин на приготвяне
Лещата се измива и се слага в тенджера с малко олио и сол да се вари.
Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и също се слагат в лещата. Към края на варенето чесънът се обелва и нарязва на филийки и заедно с две щипки чубрица се слагат в тенджерата.
Наденицата се нарязва на шайби и се запържва за кратко в тиган.
Изважда се и на нейно място се слага брашно. След като стане златисто, се прибавя червеният пипер. Разбърква се и след това се добавят пасираните домати.
Щом сместа се сгъсти се гребва от лещата и се разрежда. Така няколко пъти и накрая цялата запръжка се изсипва в тенджерата с леща.
Готовото ястие се сервира поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.