Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща с пушена наденица

Леща с пушена наденица

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Леща с пушена наденица
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Наденичката и пармезанът наистина много допринасят за страхотния вкус на тази леща яхния"

Необходими Продукти

  • наденица - 1 бр. пушена
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • морков, нарязан на ситно - 2 бр.
  • целина - 1 стрък, нарязан на ситно
  • сушен босилек - 2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - 1
  • чесън - 4 скилидки смачкани
  • леща - 2 ч.ч.
  • домати - 1 консерва
  • пилешки бульон - 6 ч.ч.
  • пармезан - 1 к.ч. прясно настърган
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На средно силен огън загряваме тиган. Добавяме наденицата и готвим, като разбъркваме от време на време до златисто, след което я изваждаме и оставяме настрана.

Намаляваме котлона до умерено и добавяме зехтина и зеленчуците.

Готвим, като разбъркваме от време на време, докато лукът омекне. Прибавяме босилека, ригана и червения пипер, а след минута и чесъна.

Прибавяме лещата, доматите, пилешкия бульон и дафиновия лист, като разбъркваме добре, за да се смесят.

Оставяме да заври, след това намаляваме огъня и оставяме да къкри, докато лещата омекне - около 1 час.

Накрая подправяме на вкус със сол и черен пипер, добавяме пармезана и наденицата заедно със сока от лимон и разбъркваме вкусната леща яхния.

Сервираме леща с пушена наденица с допълнително настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: