Имам баялдъ

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Имам баялдъ1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Едно ястие, което няма нужда от реклама!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • лук - 4 - 5 - глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • домати - зрели
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните, надупчете ги с ножа на няколко места, посолете и след 20-30 минути ги изплакнете.

В тенджерка запържете или задушете нарязания на филийки лук с подправките и нарязания на филийки чесън.

Добавете и нарязаната вътрешност на сините домати, които леко сте издълбали. Прибавете и предварително обелените и нарязани домати.

Попарете лодките от патладжаните в кипяща вода с 1 к.л. захар. Отцедете ги добре и ги подредете в намазнена тава и ги напълнете с плънката.

Залейте с малко олио и вода и сложете да се изпекат.

Поднесете имам баялдъта леко охладена и поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: