Начин на приготвяне
От продуктите за тестото замесваме гладко тесто. В зависимост от големината на яйцето и вида на брашното може да са нужни още 20-30 грама. Ако тестото ви се стори твърдо, може да добавите 1 с.л. студена вода.
Завиваме тестото в свежо фолио и прибираме в хладилника за 30 минути. Когато тестото е вече охладено, го разделяме на 30 еднакви топчета.
Всяко топче разпределяме и оформяме в малки форми кошнички. Боцваме с клечка дъното на всяка кошничка, за да не се издува при печене. Печем кошничките 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Приготвяме картофеното пюре от 1/2 пакет на прах, който готвим според указанието на опаковката, но може и сами да си го приготвим.
Пържим 30 бр. кюфтенца. Може да се приготвят по любима ваша рецепта, както и да използвате каймата за скара/ за принцеси.
Във всяка кошничка шприцоваме по една розичка картофено пюре, бодваме с парти клечки или клечки за зъби, по едно кюфтенце и парче домат.
Солените кошнички с картофено пюре са готови!