Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Петишу (Ретро рецепта)

Петишу (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Онези вкусотии, които си струва да бъдат предавани от поколение на поколение"

Необходими Продукти

  • краве масло - 2/3 ч.ч. топено
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. студена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • за гарниране
  • захар
  • бадеми - счукани
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете в подходящ съд маслото, водата и солта и бързо добавете брашното. Бъркайте интензивно, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерката.

Снемете от огъня и докато е още топло тестото, добавете яйцата едно по едно, като разбърквате хубаво след всяко.

Разпределете тестото на малки купчинки в подмазнена тепсия и изпечете в пещ или фурна за 15-20 минути.

Преди да ги изпечете, по желание може да ги поръсите със захар или смлени орехи или бадеми.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: