Сладкиш от галета (Ретро рецепта)

09/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686647
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете галетата с разтопеното масло и захарта, докато стане хомогенна смес.

Обелете ябълки и ги нарежете на тънки филийки.

Намажете с масло дълбока тава и започнете да редите сладкиша: на дъното сложете ред от сухарите, ред ябълки и поръсете със захар и канела, следва още един такъв троен ред и се завършва с ред от сместа с галета. Пак поръсете малко канела и подредете малки парченца масло.

Сладкишът се пече за 1 час в сгорещена фурна или пещ, а през това време направете ябълковото пюре за гарниране, с който се маже изпеченият сладкиш.

Нарежете ябълките на ситни парченца и сложете да се варят със захарта, докато се получи пюре - при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Гарнирайте ябълковия сладкиш с този мармалад.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар