Начин на приготвяне
Размесете галетата с разтопеното масло и захарта, докато стане хомогенна смес.
Обелете ябълки и ги нарежете на тънки филийки.
Намажете с масло дълбока тава и започнете да редите сладкиша: на дъното сложете ред от сухарите, ред ябълки и поръсете със захар и канела, следва още един такъв троен ред и се завършва с ред от сместа с галета. Пак поръсете малко канела и подредете малки парченца масло.
Сладкишът се пече за 1 час в сгорещена фурна или пещ, а през това време направете ябълковото пюре за гарниране, с който се маже изпеченият сладкиш.
Нарежете ябълките на ситни парченца и сложете да се варят със захарта, докато се получи пюре - при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.
Гарнирайте ябълковия сладкиш с този мармалад.
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.