Начин на приготвяне
Чушките се изтърбушват, измиват и се надупчват с вилица на няколко места.
След това си режем лука на ситно, моркова и една чушка.
В тиган сгорещяваме олио и запържваме лука, моркова и чушката. Когато омекнат зеленчуците, добавяме измития и почистен ориз, нарязания и обелен домат и червения пипер. Запържваме и тях и добавяме половин чаша вода.
Оставяме ориза да поври. Когато водата се изпари, добавяме каймата, сол, черен пипер и чубрица и махаме от котлона. Разбъркваме добре, така че да се смесят добре каймата и оризът.
Накрая добавяме магданоз и започваме да пълним чушките. След като напълним всяка една чушка, я топваме в брашно. Редим ги в тава, посоляваме отгоре и покриваме чушките с вода.
Отгоре нарязваме другия домат и пъхаме във фурната. Когато чушките се запекат отгоре, ги обръщаме да се запекат и от другата страна.
Когато водата поизври и пълнените чушки са запечени, приготвяме заливката. Чукваме яйцата в купа и ги разбиваме, добавяме и киселото мляко и доразбиваме. Посоляваме и заливаме. Връщаме да дозапечем заливката.
Когато заливката за пълнени чушки се е запекла, изключваме и сервираме.
Да ви е сладко с тези пълнени чушки на фурна със заливка!
Ако обичаш пълнени чушки, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки с ориз, вкусни постни пълнени чушки или класиката - пълнени чушки с боб.
Коментари