Бързо Сладко Асорти

10/07/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5610721471
"Това е сладко, събрало ароматите на лятото!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4 бурканчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват, подсушават се, на кайсиите и нектарините се изважда костилката и се режат на малки парченца. Ако не са презрели, не се белят. Поставят се в съд с незалепващо дъно, засипват се със захарта, слага се водата и се включва котлонът на умерена температура, при мен от 6 степени е на 4.

Още преди да са кипнали, ще успеете да обелите и нарежете крушата, защото иначе ще потъмнее, и веднага добавяте към другите плодове.

Търпеливо махате пяната в началото, за да е бистро сладкото, като леко разбърквате до разтопяване на захарта, а после - леко от време на време.

След около 60 минути сладкото е готово, но времето за приготовление зависи както от силата на тока в този момент, така и от големината на котлона и площта на съда, в който приготвяте сладкото. Количеството не е много, затова следете, за да не го преварите.

Трябва да добие кехлибарен цвят, а капка от сиропа да не се разлива. Имайте предвид, че след като изстине, още ще се сгъсти.

Но щом прецените, че е готово, изключете котлона, прибавете лимонената киселина и разбъркайте внимателно, за да се разтопят кристалите.

Сипете топло в затоплени бурканчета и обърнете надолу с капачката, за да вакуумират. При мен се получиха 2 бр. бурканчета по 350 г и 2 бр. бурканчета по 250 г.

Щом изстине сладкото, изнесете бурканите на хладно. Не е необходимо допълнително да ги варите.

Това е сладко, събрало ароматите на лятото!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора  Иванова Каменова
Благодаря за идеята, радвам се, че ви е харесало!
0
0
Албена Атанасова
Аз си позволих да настържа част от плодовете. Уникално сладко.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв