Сос от моркови (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
1
7846
10/07/2018
"Онова, което превръща обикновеното печено месо в истински вкусен обяд, е именно този сос от моркови "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги почистете, измийте ги и ги нарежете на колелца.

Сложете ги с маслото в дълбока тенджера и ги задушете под капак.

За да не прегорят, може да добавите 1 с.л. вода.

След като морковчетата омекнат, добавете сол, поръсете с непълната лъжица брашно и залейте с прясното мляко.

Оставете още малко на котлона, след което претрийте соса през сито.

Поднесете го с месо.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар