Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Каши»Сос Фрикасе (Ретро рецепта)

Сос Фрикасе (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сос Фрикасе (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • бульон - от месо или кокали
  • жълтъци - 2 - 3 - бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в маслото и разредете с бульон, който предварително сте сварили от кокали или месо. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и снемете от котлона.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко и излейте в соса, като отново бъркате непрекъснато.

Върнете съда на котлона само колкото да кипне, но не спирайте бързото бъркане, за да не се пресече.

Накрая добавете малко настъргана лимонова кора.

Поднесете соса Фрикасе със задушено или печено месо.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: