Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта във леко затопленото прясно мляко. Изчакайте две минутки и добавете яйцето, предварително разбито, двата вида брашно и накрая солта. Хубаво разбийте сместа и не се смущавайте, че е рядка, така трябва да бъде.
Оставете за около 1 час да удвои обема си.
Загрейте тиган, намаслен с малко олио или краве масло. Огънят трябва да е умерен.
С малко черпаче или лъжица слагайте от пухкавата смес в центъра на тигана, тя ще се разлее колкото трябва, за да придобие форма на блина.
Печете до златисто и обърнете и от другата страна за кратко, докато добие загар.
След всяка следваща блина намазнявайте тигана отново, защото тя ще поема мазнинката.
Изваждайте и подреждайте блините една върху друга, за да се поддържат топли.
Поднесете блините със солен или сладък пълнеж.
Добър апетит!
Коментари