Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Гевречета - сладки за чай

Гевречета - сладки за чай

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Гевречета - сладки за чай
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Не си помисляйте и да поднесете чай без ароматни сладки гевречета"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно и останалите съставки без пудрата захар правим гладко тесто.

От него оформяме гладки осморки или гевречета и ги пускаме във вряща вода.

Когато изплуват отгоре, значи са готови, и ги изваждаме, подреждаме ги в тава и ги поръсваме с пудра захар.

Печем до зачервяване в умерена фурна.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: