Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Пържени сладки гевречета

Пържени сладки гевречета

Пържени сладки гевречета
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2 тави
"А знаете ли как точно се правят дупките на гевречетата"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 3 бр. пресни
  • краве масло - 50 г
  • вода - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 3 с.л. кристална
  • сол - 1 щипка
  • брашно - бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата, а краве масло разтапяме. В купата, в която ще месим тестото, наливаме водата (200 мл) , разтопеното масло ( 50 г) и прибавяме жълтъците (3 бр). Разбъркваме и слагаме щипка сол, захар (3 с.л.), мая (1/3 кубче прясна ) и пакетче ванилия. Разбиваме на хомогенна смес и постепенно прибавяме брашно, колкото поеме за хубаво, гладко, не лепнещо тесто (всички продукти трябва да са със стайна температура).

Готовото тесто завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса (за по-бързо втасване слагам в натоплена на 50 градуса фурна). Втасалото тесто разточваме на кора, приблизително с дебелина 5-6 мм.

Изрязваме гевречета, които слагаме в тава, покрита с хартия за печене и поръсена с брашно. Завиваме гевречетата с полиетиленово фолио и оставяме да втасат. Може отново да втасват във фурната.

Втасалите гевречета пържим в повече олио, умерено нагрято, като внимателно вземаме от тавата, да не намачкваме.

Гевречетата поливаме с плодов топинг и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: