Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сладки канелени гевречета

Сладки канелени гевречета

Сладки канелени гевречета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Малките удоволствия в живота или как да приготвите сладки канелени гевречета"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пак
  • стафиди
  • ром
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
  • канела - 1с.л.
  • краве масло - 2 - 3 с.л.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома от вечерта. Сутринта ги изцедете и заделете.

Извадете бутертестото. Разтопете кравето масло. Намажете го с помощта на силиконова четка. Нарежете го на малки правоъгълници. Поръсете с канелата и кафявата захар.

Във всеки правоъгълник сложете по няколко стафиди. Завийте на руло, усучете и завийте на кръгче или геврек. Поставете ги в тава застлана с хартия за печене.

В малка купа разбийте жълтъка, прясното мляко и олиото. Намажете всяко едно със сместа.

Поръсете с кафява захар и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете канелените гевречета да изстинат и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: